ACTUEEL

Zorg van de Zaak bestendigt activiteiten in verslavingszorg

Ggz-instelling voor de verslavingszorg Ready For Change is officieel onderdeel geworden van het Zorg van de Zaak Netwerk. De overname past in de ambitie van Zorg van de Zaak om haar kennis en expertise in de specialistische zorg op het gebied van psyche en leefstijl te vergroten.

"Wij zijn verheugd dat Ready For Change nu officieel bij ons Netwerk hoort”, zegt Peter van Maris, lid hoofddirectie Zorg van de Zaak. “Ready For Change heeft een uitstekende naam binnen de ggz en verslavingszorg. De officiële toevoeging van Ready For Change aan het Netwerk draagt bij aan de groeiende kwaliteit van de bedrijfs- en leefstijlzorg die Zorg van de Zaak levert. Natuurlijk met als doel om cliënten zo goed mogelijk te behandelen en te begeleiden.”

Persoonlijk verhaal

Aan de overname is een bijzonder persoonlijk verhaal verbonden.  Ready For Change werd in 2008 opgericht door Patricia Zegwaard en haar partner Richard van den Ende. Laatstgenoemde was zelf alcoholverslaafd, maar miste een organisatie die echt voor zijn belangen opkwam. Van den Ende werd ernstig ziek en is uiteindelijk in oktober van 2016 overleden. Om toch het werk Ready For Change voort te zetten, heeft Marius Touwen, oprichter van Zorg van Zaak, al in 2016 overeenstemming bereikt over een overname. Zo konden Zegwaard en Van den Ende samen toewerken naar het naderende afscheid, zonder dat dit ten koste ging van de werkzaamheden van Ready For Change. Als uitvloeisel hiervan zijn eind 2017 alle activiteiten officieel ondergebracht binnen het Zorg van de Zaak Netwerk.

“Ik ben heel blij en dankbaar dat ik onderdeel mag uitmaken van een netwerk met allemaal bedrijven die als doel hebben om mensen beter te maken”, reageert Patricia Zegwaard, oprichter en bestuurder Ready For Change. “Gesterkt door de kennis, back office-ondersteuning en inkoopkracht kan ik samen met mijn team het levenswerk van Richard en mij voortzetten.”

Bij Ready For Change werken zo’n 40 mensen die gezamenlijk ongeveer 700 mensen helpen die kampen met een verslaving. Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg, met ruim drieduizend medewerkers en een omzet van 300 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top