ACTUEEL

MCL completeert raad van bestuur

Gynaecoloog Erica Bakkum is per 1 september 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Leeuwarden. Ze wordt het tweede lid van de raad van bestuur.

Bakkum werkte sinds 2000 als gynaecoloog bij het OLVG in Amsterdam. Hier was ze van 2007 tot 2013 voorzitter van het Bestuur Medische Staf. In deze rol droeg ze in belangrijke mate bij aan de voorbereiding van de fusie van de medische staven van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het OLVG.

Momenteel werkt ze als Unitleider Vrouw-Moeder-Kind en gynaecoloog in het OLVG. Bakkum heeft brede bestuurlijke -, management- en toezichtervaring, naast haar jarenlange professionele ziekenhuiservaring als gynaecoloog. Ze is ze onder meer bestuurslid van beroepsvereniging VVAA, ambassadeur van Amref Flying Doctors en lid raad van toezicht van Het Raamwerk. Eerder was ze lid van de raad van toezicht van het Westfries Gasthuis.

Met de komst van Bakkum is de tweede van de beide vacatures in de raad van bestuur van het MCL vervuld. Op 1 maart trad Patrick Vink al aan als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Met de dubbele benoeming is de bestuurlijke continuïteit van het MCL voor de komende jaren geborgd, zo laat het ziekenhuis weten.

 bakkum

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

6 mei 2018

Niet voor op de motorkap .....;)

Top