ACTUEEL

Meer aangiften tegen omstreden neuroloog

De teller van het aantal aangiften tegen de in opspraak geraakte ex-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente staat inmiddels op zes. Letselschadespecialist Yme Drost verwacht uiteindelijk tientallen aangiften namens oud-patiënten in te kunnen dienen. Hij laat woensdag weten dat de afgelopen drie jaar ongeveer 170 mensen hun ervaringen met de neuroloog gedeeld hebben met zijn kantoor. Het vergt volgens hem een lange adem om alle dossiers uit te pluizen.

Onderzoek

De neuroloog, die tot mei 2004 in het Enschedese ziekenhuis werkte, zou patiënten opzettelijk verkeerde diagnoses hebben gegeven, van onder meer de ziekten van Alzheimer en Parkinson. Het MST kondigde recentelijk aan de zaak tot op de bodem te gaan uitzoeken. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een onderzoek ingesteld.

Causaal verband

Drost zei onlangs al dat twee patiënten zijn overleden na een behandeling van de neuroloog, die na zijn ontslag in Enschede in Duitsland aan de slag ging en daar tot tweemaal toe de laan werd uitgestuurd. Drost wil dat justitie vaststelt of er een causaal verband is tussen het handelen van de omstreden neuroloog en de dood van de patiënten. Tegen oud-bestuursleden van het MST heeft hij aangifte gedaan van medeplichtigheid. (Novum)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top