ACTUEEL

Specialist eist kwijtschelding waarschuwing

Een internistoncoloog van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen wil een officiële waarschuwing van het Regionaal Tuchtcollege kwijt raken. Daarvoor heeft hij hoger beroep aangetekend bij het Centraal Tuchtcollege in Den Haag. Dat meldt de lokale krant PZC.

Slechte zorg

De weduwe van een patiënt beweert dat de internistoncoloog slechte zorg heeft verleend aan haar overleden echtgenoot en dat hij het echtpaar onbeschoft heeft behandeld. De arts had de man grondig moeten onderzoeken vanwege reeds bestaande vaatproblemen toen hij binnen kwam in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis met pijnlijke benen en voeten en bloed in zijn ontlasting. De internistoncoloog constateerde darmbloedingen en verweet de familie een dure ambulancerit te hebben verspild voor een niet-acute aandoening, aldus de weduwe. In werkelijkheid was de familie met eigen vervoer naar het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis gekomen.

Amputatie

De patiënt bleek enkele dagen later ook een open verbinding te hebben tussen de aorta en dikke darm. In een Antwerps ziekenhuis is vervolgens zijn been geamputeerd. Een jaar later stief de man aan de gevolgen van hartfalen.

Kwijtschelding

Het Centraal Tuchtcollege bekijkt of de officiële waarschuwing kan worden kwijtgescholden. De advocaat van de arts ziet hier aanleiding toe, omdat er op basis van de symptomen van de patiënt geen ‘gekke diagnose’ is gesteld. De opmerking over de ambulance was “wellicht wat ongelukkig”, aldus de advocaat in PZC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top