ACTUEEL

SP in actie voor huisartsenposten Baarn en Soest

De SP in Baarn en Soest wil huisartsenposten in beide gemeenten. De SP wil daarom een actiecomité vormen, “maar niet alleen met SP’ers. Vogels van allerlei pluimage zijn welkom”, stelt Sandra Mets van de SP in Baarn in de Gooi en Eemlander.  Zo’n 430 inwoners van Baarn en Soest steunen de actie.

Bereikbaarheid huisartsenpost

De SP houdt een actievergadering om het comité op te richten. De huisartsenposten zijn nodig, omdat de bereikbaarheid van de huisartsenposten in Tergooiziekenhuizen in Blarium en Meander Medisch Centrum in Amersfoort te wensen overlaat. Mets in de Gooi en Eemlander: “Door het verkeersinfarct op de A1 sta je regelmatig vast. Ook binnendoor doe je er vanuit Baarn soms een uur over naar Amersfoort. Het openbaar vervoer voldoet niet. Een taxi is ook prijzig. In het weekeinde rijdt er 's nachts zelfs geen in Baarn.”

Rookgordijn

Mets noemt het argument van de huisartsen dat deze posten te duur zouden zijn een ‘rookgordijn’. Maar volgens Mets kunnen de huisartsen zo hun intrek nemen in het dagziekenhuis in Baarn of in de voormalige polikliniek in Soest. Hier zou nog voldoende apparatuur staan.  De huisartsen zouden volgens haar weinig interesse hebben in extra posten, omdat ze dan meer avond- en weekenddiensten moeten draaien.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top