ACTUEEL

Rechter: WWZ-Mariënstate-Valent blijft gefuseerd

WWZ-Mariënstate-Valent hoeft de fusie niet terug te draaien. Dat heeft de Ondernemingskamer besloten. De ondernemingsraad van het voormalige WWZ wilde de fusie ongedaan maken.

Bezwaar ondernemingsraad

De ondernemingsraad is in mei 2009 al naar de rechter gestapt om de juridische fusie uit te stellen vanwege de financiële positie van de stichting en het ontbreken van een degelijke onderbouwing van de jaarrekening. De Ondernemingskamer heeft nu geoordeeld dat het voormalig bestuur van WWZ-Mariënstate-Valent “niet in redelijkheid tot het besluit van juridische fusie heeft kunnen komen,” laat de stichting op haar website weten. Maar stelt het hof, het terugdraaien van de fusie is niet in het belang van de organisatie.

Gebrek aan inzicht

De gefuseerde organisaties zijn volgens de Ondernemingskamer waarschijnlijk niet slechter af door de fusie. Toen het besluit in april 2009 echter werd genomen, was er onvoldoende inzicht in de financiële uitgangspunten en de financiële gevolgen van de fusie.

Duidelijkheid

Rob Koppen, interim-bestuurder van WZZ-Mariënstate-Valent, is blij met de uitspraak: "De uitspraak maakt een einde aan een tijdperk van onduidelijkheid voor de organisatie. Ik ben blij dat we nu met de OR dit hoofdstuk kunnen afsluiten. We gaan nu gezamenlijk onze zorg- en dienstverlening verder verbeteren en werken aan de financiële toekomst van WWZ-Mariënstaete-Valent." Ook de ondernemingsraad is blij dat er nu duidelijkheid is.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top