Vastgoed

September bouwt zorgwoningen in monumentale villa Ede

Zorgorganisatie Wonen bij September gaat twintig appartementen voor mensen met dementie bouwen in de uitgebrande Villa Richmond in Ede. Het is een van de acht locaties in Nederland waar September op dit moment aan werkt.

De zorgorganisatie bouwt kleinschalige woonhuizen in levendige wijken. Michiel van Putten, oprichter van September, zegt mogelijkheden te zien binnen de huidige budgetten kwalitatieve en liefdevolle zorg te kunnen bieden aan ouderen met een geheugenprobleem, zo schrijft dagblad de Gelderlander.

Brand

In Villa Richmond komen ouderen die niet meer zelfstadig kunnen wonen. De kosten bedragen ongeveer 1350 euro per maand. De appartementen komen in een nieuw, laag gebouw achter de villa, die wordt verbouwd tot woonhuis en gemeenschappelijke ruimtes.

De monumentale villa uit 1902, waar ooit een oogarts woonde en praktijk hield, is in januari 2017 onbewoonbaar en zwaar beschadigd geraakt door een grote brand. De restauratie kan waarschijnlijk eind dit jaar beginnen, als de procedures rondom het veranderen van het bestemmingsplan rond zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top