ACTUEEL

De Alliantie geeft gehoor aan klachten zorgcomplex

Wethouder Bram Wondergem is tijdens het open huis van de woonzorgzone (wozozo) in Eemnes van De Alliantie ‘besprongen’ door klagende bezoekers. Het woonzorgcomplex voor 55-plussers zou niet zo geschikt voor hulpbehoevende ouderen als de bedoeling was. Dat meldt De Gooi en Eemlander. Een woordvoerster van De Alliantie laat weten dat de organisatie op de hoogte is van de klachten en ze te bekijken.

Mankementen

Eemnes beschikt niet over een verzorgingshuis. De wozozo zou een uitkomst moeten bieden, maar nu blijkt het gebouw niet tegemoet te komen aan de behoeftes van de bewoners. Volgens De Gooi en Eemlander vormen de drempels een uitdaging voor rolstoelers om binnen te komen en laat de Woon Advies Commissie (WAC) weten dat er sprake is van missers in de keuken en badkamer. De commissie had hier al voor gewaarschuwd, maar hier is onvoldoende gehoor aan gegeven.

Belemmering versus verbeterwens

De woordvoerster van De Alliantie zegt dat alle klachten van de verschillende partijen, van bewoners tot de WAC, op een rijtje worden gezet. Vervolgens zal De Alliantie beoordelen óf en wat de organisatie er aan gaat doen. Hierbij wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen punten die daadwerkelijke belemmeringen zijn voor de bewoners en verbeterwensen. Volgens de woordvoerster kent de gemiddelde nieuwbouwwoning in Nederland 19 opleverpunten, de punten die verbetert zouden moeten worden. “Wellicht hadden bepaalde dingen anders gekund, maar dat geldt voor iedere nieuwbouwwoning”, aldus de woordvoerster. Aan de drempels van de galerij naar de woningen wordt in ieder geval gewerkt, zodat dit beter begaanbaar is voor rolstoelers.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top