ACTUEEL

NMa doet inval bij Amsterdamse zorginstellingen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is donderdagmiddag het hoofdkantoor van Sigra, het samenwerkingsverband van alle zorginstellingen in Amsterdam, Diemen en omstreken, binnengevallen. De NMa heeft sterke vermoedens dat Amsterdamse ziekenhuizen zich schuldig maken aan kartelvorming. Ruud Hopstaken, vice-voorzitter van de raad van bestuur van het AMC en voorzitter van Sigra, zegt niets te verbergen te hebben.

Betrokken zorginstellingen

Om welke ziekenhuizen en medische centra het gaat is onduidelijk. De NMa krijgt inzage in alle ziekenhuisdossiers van Sigra van de afgelopen zes jaar. Dossiers zijn in beslag genomen voor analyse.

Prijsafspraken

De vijf rechercheurs die het hoofdkantoor binnen vielen zijn een groot deel van de avond bezig geweest. Zij lieten volgens de Telegraaf het personeel weten dat ziekenhuizen mogelijk onrechtmatig hebben gehandeld door prijsafspraken te maken.

Niets te verbergen

Hopstaken stelt in de Telegraaf: “We hebben helemaal niets te verbergen, wachten verdere ontwikkelingen in vol vertrouwen af en zijn verbaasd over de actie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.”

Postcodebeleid

Een woordvoerder van het AMC heeft  NOS Nieuws laten weten dat het onderzoek woensdag al is begonnen in het AMC en het VU Medisch Centrum. Het VUmc verwacht dat de inval te maken heeft met het omstreden postcodebeleid.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Henson23Shannon

10 september 2011

I received my first <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> when I was a teenager and this aided my business very much. However, I need the short term loan as well.

Top