ACTUEEL

Gebrekkige kennis EHBO kost 200 miljoen euro

De gebrekkige kennis van EHBO onder de Nederlandse bevolking leidt tot zes miljoen onnodige bezoeken aan de huisarts. De kosten die daarmee gemoeid zijn, bedragen 200 miljoen euro. Dat heeft hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot van de Universiteit Maastricht berekend, maakte het Nederlandse Rode Kruis vrijdag bekend.

Achterstand op andere landen

Aanleiding voor het onderzoek van Groot is de campagne IedereenEHBO, die vrijdag begint. Het Rode Kruis heeft uitgezocht dat Nederland achterloopt als het gaat om het verlenen van eerste hulp aan anderen. Slechts twee procent van de Nederlanders heeft een EHBO-diploma. In landen als Duitsland en Noorwegen is dit meer dan tachtig procent, aldus het Rode Kruis. Het Rode Kruis pleitte al eerder voor een verplichte EHBO-cursus voor iedereen in Europa.

Drempels

Volgens de initiatiefnemers van de campagne en de website IedereenEHBO.nl willen mensen wel een EHBO-cursus volgen, maar vormen het grote aantal cursusavonden, de reistijd en de toegankelijkheid van de traditionele cursussen vaak een drempel om er aan te beginnen. IedereenEHBO is een onlinecursus, opgezet door de Dutch Learning Company en Marc Schröder en Michiel Muller die er geld hebben ingestoken. Deze twee investeerders stonden eerder aan de wieg van Route Mobiel en de keten van goedkope benzinestations Tango.

Laagdrempelige cursus

Volgens Eugène Kuipers, bedenker van IedereenEHBO.nl, maken de toepassing van nieuwe internettechnologie en leermethoden de EHBO-cursus leuk om te volgen. “En met maar één benodigde praktijkavond is de drempel voor het volgen van de cursus erg laag”, aldus Kuipers. Het Rode Kruis, de huisartsen en de verzekeraars zeggen het initiatief cursus toe te juichen. (ANP)

Bekijk het introductiefilmpje van IederenEHBO

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

ValeriaWells28

29 december 2011

I had got a desire to make my own organization, nevertheless I did not earn enough amount of money to do it. Thank goodness my close fellow advised to utilize the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a>. Hence I received the short term loan and realized my dream.

america essays paper

24 oktober 2012

When you have got no clue how to finish your book reports essays paper "essaysbank.com", you will have to hire the writing service to learn a way to write research paper.

article submission directories

27 oktober 2012

Nobody told me about Best rss feed submission at rss submission directories (cheap-link-building.com) service. Nonetheless, I utilized that. I used to be surprised because of issues. They used to be superior. My website received high ranking!

Top