ACTUEEL

’s Heeren Loo gaat cliënten zorgboerderij behandelen

’s Heeren Loo en Coöperatie Boer en Zorg gaan samenwerken. Zo kunnen cliënten die op een zorgboerderij wonen ook specialistische behandeling krijgen. Het gaat om zorgboerderijen in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland. Zij kunnen via de Wlz gebruik maken van de kennis en expertise van ongeveer achthonderd behandelaren van ’s Heeren Loo Advisium.

Dat maken ’s Heeren Loo en Boer en Zorg op 15 mei bekend.

Complexe zorgvraag

Er wonen in Nederland ongeveer tienduizend cliënten op zo’n elfhonderd zorgboerderijen. De meeste cliënten maken gebruik van een pgb zonder behandeling, maar er zijn ook cliënten met een complexere zorgvraag en behoefte aan Wlz-behandeling die ’s Heeren Loo kan verlenen. Zo kunnen ze toch in de rustige, kleinschalige setting van de boerderij blijven.

Beste plek

De samenwerking houdt ook in dat Boer en Zorg en ’s Heeren Loo onderling kunnen kijken welke cliënten waar het beste op hun plek zijn voor wonen, logeren of dagbesteding, op de boerderij of op een van de locaties van de instelling. Daarnaast gaan de organisaties  kennis uitwisselen en scholingen geven.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top