ACTUEEL

Faillissement Ruwaard van Putten nog lang niet afgerond

Het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is nog altijd niet afgewikkeld. Op 22 mei staan de specialisten en curatoren voor de rechter. Die moet gaan bepalen hoeveel geld de specialisten nog van het ziekenhuis krijgen.

Dat meldt het AD op 17 mei. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ging in 2013 failliet. Drie ziekenhuizen uit de regio zorgden voor de doorstart onder de uiteindelijke naam Spijkenisse MC. Veel specialisten gingen daar werken.

Onduidelijk

Maar de goodwill van hun maatschap waren ze kwijt. En een deel van hun werkzaamheden voor het Ruwaard is nooit betaald. Waarschijnlijk gaat het om enkele miljoenen. Omdat het om een unieke situatie gaat, waarbij onduidelijk is wat wel en wat niet mee moet tellen, hebben de partijen bedacht dat de rechter dat moet beslissen.

Schuldeisers

Het is voor de curatoren een enorme klus om de financiën van het failliete ziekenhuis op een rijtje te krijgen. Inmiddels zijn ze er met de zorgverzekeraars uit, alleen met CZ zijn ze nog in gesprek. Naast de specialisten wachten ook andere schuldeisers, zoals leveranciers en banken, nog op uitsluitsel van de curatoren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top