Finance

'Werknemers noodlijdend Vérian krijgen loon'

De 1200 werknemers van het in surseance verkerende Vérian Care & Clean krijgen hun loon en vakantiegeld uitbetaald. Dat zegt bewindvoerder Coen Houtman in De Gelderlander. Houtman kan niet garanderen dat het geld nog deze maand wordt overgemaakt.

Bij de belastingdienst heeft Vérian een schuld van twee miljoen. Ook het pensioenfonds heeft aanspraken. Houtman is in onderhandeling met 'een handvol' overnamekandidaten en hoopt  na Pinksteren meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over hoe het verder gaat. In De Gelderlander benadrukt Houtman dat hij mikt op ‘maximale werkgelegenheid’.  Gedwongen ontslagen kan hij echter niet uitsluiten.

FNV-bestuurder Wim van der Hoorn denkt blijkens commentaar in De Gelderlander dat één van de overnamekandidaten T-zorg is, dat eerder had afgezegd. Van der Hoorn vermoedt tactische motieven. “Door te dreigen dat de prijs te hoog is, hopen overnamekandidaten dat ze duurdere werknemers met langere dienstverbanden en zieken niet hoeven over te nemen’’, aldus Van der Hoorn. De vakbond eist dat alle werknemers met de huidige rechten en plichten worden overgenomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top