ACTUEEL

Mirjam van Velthuizen en Maarten Klomp in rvt Nictiz

Nictiz heeft twee nieuwe leden van de raad van toezicht: Mirjam van Velthuizen en Maarten Klomp. Zij versterken Nictiz op het vlak van kennis en expertise in de eerste en tweede lijn.

Dat maakt Nictiz op 17 mei bekend. Het expertisecentrum e-health heeft nu weer een voltallige rvt. De overige leden zijn voorzitter Peter van Lieshout, Wout Adema, Hanny Kemna en tot 1 juni is Marjolein ten Kroode lid.

UMC Utrecht

Mirjam van Velthuizen is sinds 2013 lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Zij heeft de domeinen Bedrijfsvoering, Financiën, Digitalisering, IT, Duurzaamheid, Huisvesting en een aantal divisies in haar portefeuille. In 2000 trad zij in dienst bij het UMC Utrecht. Vanaf 2010 was zij lid van de raad van bestuur bij Rivas Zorggroep met als aandachtsgebied het Beatrixziekenhuis. Van Velthuizen studeerde Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1996-1999 werkte zij als extern organisatieadviseur bij een adviesbureau.

Huisarts

Maarten Klomp is naast huisarts al vele jaren bestuurder van nationale en regionale eerstelijns zorgorganisaties. Van 2008 tot 2017 was hij medisch directeur van zorggroep DOH, waar hij zorgprogramma's heeft opgezet voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD, GGZ-problemen en voor kwetsbare ouderen. Vanaf de oprichting in 2014 is hij ook bestuurder van InEen, de landelijke branchevereniging van eerstelijns zorgorganisaties. Van 2002 tot 2009 werkte Klomp als adjunct hoofd op de huisartsopleiding van het UMC Radboud. Voor zijn uitzonderlijke inzet voor de zorg is hij gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top