HRM

Geboortecentrum St. Antonius voorlopig dicht door personeelstekort

Het geboortecentrum van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein blijft voorlopig dicht. Het ziekenhuis verwacht in ieder geval nog tot eind september nodig te hebben om het personeelstekort op te lossen. Tot die tijd blijven bevallingen geconcentreerd op locatie Utrecht.

Dit meldt het St. Antonius vrijdag.

Het St. Antonius zag zich eind april door personeelstekort genoodzaakt tot het sluiten van het geboortecentrum. Het ziekenhuis zegt in ieder geval tot en met september nodig te hebben om personeel te werven, zieken te re-integreren, nieuwe medewerkers in te werken en verpleegkundigen op te leiden tot gespecialiseerd verpleegkundigen. Yvonne Boerkamp, afdelingshoofd Geboortezorg: "Naast werven en opleiden zetten we in de eerste plaats in op behoud van onze huidige medewerkers. Nu we tijdelijk met minder zijn, helpt de tijdelijke concentratie op één locatie om taken te verdelen en de werkdruk binnen acceptabele grenzen te houden."

Geplande keizersnedes kunnen vanaf eind volgende week wel weer in Nieuwegein plaatsvinden. Afspraken op de polikliniek van Geboortezorg in Nieuwegein en bij verloskundepraktijk De Geboortezaak in St. Antonius Nieuwegein blijven ook gewoon doorgaan in Nieuwegein, evenals neonatologiezorg. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top