ACTUEEL

NVVE draagt Job Cohen voor als nieuwe voorzitter

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) heeft Job Cohen voorgedragen als voorzitter. Hij volgt Margo Andriessen op, die acht jaar voorzitter is geweest van de NVVE.

Cohen begon zijn loopbaan bij de Universiteit Maastricht, waar hij de rechtenfaculteit opzette, hoogleraar methoden en technieken werd en later rector magnificus. Daarna volgde een carrière als politicus. In 1993 was hij staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Lubbers III. Vanaf 1994 zat Cohen in de Eerste Kamer en in 1998 werd hij in het kabinet-Kok II staatssecretaris van Justitie. Verder was hij burgemeester van Amsterdam en daarna Kamerlid en politiek leider van de PvdA. Cohen is momenteel hoogleraar aan de universiteit van Leiden in gemeenterecht en gemeentekunde.

Over zijn nieuwe functie zegt Cohen: "Ieder mens krijgt op enig moment te maken met vragen rond het einde van het leven. Dat zijn altijd moeilijke vragen, met tal van verschillende antwoorden. Binnen de NVVE wordt over deze vragen nagedacht en worden mensen geholpen om bij hen passende antwoorden te vinden. Daaraan wil ik graag een steentje bijdragen."

Boegbeeld

Het bestuur verwacht dat Cohen een aansprekend boegbeeld voor de NVVE zal zijn. "Hij heeft nog altijd een groot netwerk in de politiek en het maatschappelijk veld en geniet in brede kring veel vertrouwen", aldus het NVVE-bestuur. De Algemene Ledenvergadering van de NVVE stemt op 2 juni over de benoeming van Cohen.

De NVVE telt momenteel 167 duizend leden. Op het landelijke bureau in Amsterdam werken 30 mensen en in het land zijn zo'n 160 vrijwilligers actief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top