ACTUEEL

VVD wil actie tegen bedreiging zorgpersoneel

Zorgpersoneel is afgelopen weekeinde opnieuw slachtoffer geworden van bedreiging. Vrijdagnacht bedreigden familieleden van een dode man die was binnengebracht bij het St Jansdal in Harderwijk een beveiliger. Zaterdag werd in Venlo een ambulanceverpleegkundige bedreigd door een man die zijn ex-vriendin had mishandeld. Voor Tweede Kamerlid Fred Teeven van de VVD is de maat vol. Hij vindt dat minister Hirsch Ballin van justitie moet ingrijpen.

‘Overvalcommando’

De VVD wil de zaak dinsdag met Hirsch Ballin bespreken. Volgens de partij gaat het om het “zoveelste incident waarbij een Marokkaanse familie zich gewelddadig tegen ziekenhuispersoneel heeft gekeerd.” De partij doelt hierbij op het voorval in Harderwijk. Teeven tegenover Omroep Gelderland: “Dit kan niet meer. Ziekenhuispersoneel voelt zich zo bedreigd door zo'n overvalcommando van Marokkanen dat zij niet eens meer aangifte durven doen. Ik wil dat minister Hirsch Ballin zo snel mogelijk met de raden van bestuur van ziekenhuizen in gesprek gaat over het vereenvoudigen van de aangifte tegen deze geweldplegers. Daarnaast moet het gemakkelijker worden om anoniem aangifte te doen, en moeten werkgevers dat eenvoudiger voor hun werknemers af kunnen handelen.”

Harderwijk

In Harderwijk werd de dode man naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, omdat de politie vermoedde dat het ging om een niet-natuurlijke dood. De familie wilde per se naar het lichaam toe en bedreigde het personeel zodanig dat zij geen aangifte meer durven te doen. Een woordvoerster van het St Jansdal wil tegenover Omroep Gelderland niet bevestigen dat het om een Marokkaanse familie zou gaan.

Besluit over aangifte

De familie van de overleden man ontkent dat er sprake is geweest van bedreiging van een beveiliger. Een jonger broertje van de man is samen met een vriend naar het ziekenhuis gegaan. Hij erkent wel dat hij heeft gescholden op agenten, toen het hem werd verboden zijn broer te zien. Het ziekenhuis praat volgens De Stentor maandag met de familie van de overleden patiënt. Dit is een gebruikelijke procedure stelt het ziekenhuis. Het ziekenhuis beslist maandag ook of er aangifte wordt gedaan.

Venlo

De man die zaterdag in Venlo bedreigingen uitte tegen een ambulanceverpleegkundige is door de politie in Venlo aangehouden.

Bedreigingen UMC St Radboud

In het UMC St Radboud in Nijmegen bedreigden onlangs twee patiënten en hun familie het personeel van het ziekenhuis. De zus van één van de patiënten zegt in een interview met Maroc.nl dat het UMC St Radboud de feiten verdraaid en dat de familie geen dreigementen heeft geuit, ook niet richting een journalist van De Gelderlander.  (o.a. ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top