ACTUEEL

Albayrak: ‘Pompestichting handelde onzorgvuldig’

De Pompestichting heeft onzorgvuldig gehandeld richting nabestaanden en slachtoffers van tbs-gestelden in de documentaire ‘Longstay’. Dat stelt staatssecretaris Nebahat Albayrak naar aanleiding van Kamervragen. In de documentaire zijn tbs-gestelden herkenbaar in beeld gebracht, meldt Psy.

Herkenbaar in beeld

Tbs’ers mogen niet herkenbaar in beeld worden gebracht in het belang van slachtoffers en nabestaanden. In de documentaire ‘Longstay’ over tbs’ers die verblijven in de kliniek van de Pompestichting. Volgens Albayrak had de Pompestichting meer werk moeten maken van het traceren van slachtoffers en nabestaanden.

Geen sancties

Er zijn geen maatregelen of sancties tegen de Pompestichting genomen. Wel wil Albayrak met de tbs-sector overleggen over haar betrokkenheid bij documentaires als ‘Longstay’. Ze is immers eindverantwoordelijk, stelt ze in antwoord op de Kamervragen van SP’er Krista van Velzen. Op de site van Psy laat Van Velzen weten niet tevreden te zijn met de reactie van Albayrak: “Haar lezing is een heel andere dan die van de Pompestichting en de documentairemakers. Ik vind het heel spijtig dat dit nu zo gebeurt. De documentaire is een oprechte poging om het leven in een longstaykliniek in beeld te brengen. Het is alleen maar goed om te laten zien hoe de tbs, in dit geval de longstay, eruit ziet. Deze film brengt dat integer in beeld. Daar gaat het om. Dat partijen elkaar volledig tegenspreken, is niet goed voor het imago van de tbs. Ik hoop nu maar dat ze in gesprek gaan met elkaar en goede afspraken maken.”

Bekijk de trailer van Longstay

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top