ACTUEEL

App helpt licht verstandelijke beperking beter te herkennen

Het Expertisepunt Verstandelijke Beperking heeft een app ontwikkeld die zorgverleners helpt bij het herkennen van een licht verstandelijke beperking. De app is op 17 mei gelanceerd tegelijk met het Kennis & Expertise Platform, dat kennis deelt over mensen met een verstandelijke beperking.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak specifieke zorgvragen en problemen die soms pas laat herkend en erkend worden. Met behulp van de zogeheten Kennis-app LVB kunnen zorgverleners beter inspelen op de specifieke behoeften en vragen van mensen met een licht verstandelijke beperking, zo verwachten de makers. 

Op het online platform kunnen zorgverleners en betrokkenen in het netwerk rondom mensen met een beperking informatie, tips en antwoorden vinden vragen als: hoe herken ik een (licht) verstandelijke beperking? Hoe pas ik mijn communicatie aan en waar moet ik op letten bij ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking?

Expertisepunt

Het Expertisepunt Verstandelijke Beperking is een initiatief van een groot aantal zorgaanbieders en zorgorganisaties uit Midden-Limburg in samenwerking met Zuyd Hogeschool, zorgverzekeraars CZ en VGZ, de gemeente Roermond en de provincie Limburg. Doelstelling van het Expertisepunt is om kennis over mensen met een (licht) verstandelijke beperking te vergroten en huisartsen, hulpverleners en betrokkenen in het netwerk te ondersteunen in het vergroten van hun deskundigheid.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top