ACTUEEL

Succes goede doelen in zorg zichtbaar in database

Wetenschappers van de Erasmus Universiteit ontwikkelen een database met gegevens van vijfhonderd goede doelen in de gezondheidszorg. Deze moet donateurs via internet inzicht geven of hun geld goed wordt besteed. Dit meldt Trouw.

Doelstellingen bereiken

Initiatiefnemer Centraal Informatiepunt Goede Doelen, onderdeel van de vergelijkingssite Independer.nl, werkt in dit project samen met het Erasmus Centrum voor Strategische Filantropie in Rotterdam. Doel van het project is de transparantie in de goede doelen-sector te vergroten. De wetenschappers willen met name criteria opstellen waarmee donateurs kunnen nagaan of de kans op succes bij een organisatie zo groot mogelijk is. Zo moet de database laten zien hoe goed een charitatieve organisatie in staat is de eigen doelstellingen te bereiken.

Civil Society

De eerste resultaten worden naar verwachting dit voorjaar gepresenteerd tijdens het nationale goede doelencongres Civil Society, meldt Trouw. Donateurs krijgen komende herfst toegang tot de database die de effectiviteit van goede doelen in de gezondheidszorg in kaart brengt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top