ACTUEEL

Artsen volksgezondheid gaan samen verder

De vertegenwoordigende verenigingen van beleidsartsen, indicerende artsen en artsen die werken bij zorgverzekeraars zijn samengegaan. De nieuwe vereniging heet VAV: Vereniging Artsen Volksgezondheid. De artsen hopen zo een steviger positie te hebben.

Dat meldt de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG), waar VAV onder valt, op haar website. De oude verenigingen voor de drie beroepsgroepen (NVAG, VAGZ en VIA) zijn ontbonden en de leden zijn overgegaan naar de VAV.

Bestuur

Begin mei zijn de statuten, huishoudelijk reglement en financieel plan beoordeeld en is het nieuwe bestuur gekozen. De nieuwe bestuursvoorzitter is voormalig KNMG-directeur Lode Wiggersma. Daarnaast bestaat het bestuur uit secretaris Marc Heus, penningmeester Frans Philipszoon en leden Saskia van de Merwe, Jetske Köhne, Jeanette de Boer en Wim van Geffen.

Voetlicht

De verenigingen kondigden eind vorig jaar al aan dat ze wilde samengaan om de volgens eigen zeggen 'onzichtbare en onbegrepen doelgroep' beter voor het voetlicht te brengen, zo schrijft Medisch Contact. De VAV stelt de volksgezondheid te willen verbeteren, de professionele kwaliteit van artsen beleid, advies en indicatie te willen verbeteren, en te streven naar toereikende instroom voor deze beroepsgroepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top