ACTUEEL

Atrium voert spoedoverleg met VWS

De raad van bestuur van het Atrium Medisch Centrum Parkstad voert woensdag spoedoverleg met het ministerie van VWS over de problemen bij het ziekenhuis. Dat meldt dagblad De Limburger.

Operatiestop

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gelastte vrijdag een gedeeltelijke operatiestop. Volgens de inspectie laten de hygiëne, communicatie, overdracht en medicatieveiligheid te wensen over. Bovendien voldoen de ruim veertig jaar oude operatiekamers niet meer aan de eisen van deze tijd.

Vlot trekken

Het Atrium heeft al geruime tijd nieuwbouwplannen. Deze nieuwbouw had volgens planning in 2008 moeten starten, maar door veranderingen in de financiering van ziekenhuizen krijgt het Atrium de plannen niet rond. Het spoedoverleg moet er wat het Atrium betreft toe leiden dat minister Klink van volksgezondheid de nieuwbouw vlot trekt en eerdere beloften hierover nakomt, zo meldt De Limburger.

Tijdelijke OK

Door het operatieverbod moeten het Atrium honderden operaties afzeggen en verplaatsen naar Maastricht en Sittard-Geleen. Een andere oplossing behelst de bouw van acht tijdelijke operatiekamers. Het Atrium zou de tien tot vijftien miljoen euro die hiermee gemoeid is liever in de nieuwbouw steken, die al zo lang op stapel staat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top