Finance

NZa geeft ziekenhuis aanwijzing voor declareergedrag

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een ziekenhuis in het zuidoosten van Nederland een aanwijzing gegeven, omdat het ziekenhuis in twee jaar tijd ongeveer 70.000 euro foutief heeft uitgekeerd. Het ziekenhuis betaalt huisartsen vergoedingen voor het afnemen van bloed, maar dit is wettelijk niet toegestaan. Om welk ziekenhuis het gaat, geeft de NZa niet prijs.

Overbodige vergoeding

De NZa heeft besloten tot een aanwijzing in plaats van een boete, omdat het ziekenhuis zelf de manier van vergoeden heeft voorgelegd aan de zorgautoriteit. Per bloedafname betaalde het ziekenhuis de betreffende huisarts 4,50 euro. De NZa heeft echter geen tarief of prestatie voor bloedafname vastgesteld. De kosten van bloedafname zijn opgenomen in het consulttarief en een ziekenhuis mag daarom geen ‘bonus’ uitkeren.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top