HRM

Siza steekt 1,5 miljoen euro extra in verlagen werkdruk

Zorgaanbieder Siza trekt 1,5 miljoen euro extra uit om de werkdruk te verlagen. Dit geld wordt besteed aan plannen die de medewerkers zelf hebben ingediend om hun werk te verlichten, zo maakt de organisatie bekend.

Uit het donderdag verschenen kwaliteitsonderzoek blijkt dat werknemers van Siza de werkdruk hoog te vinden. "De knelpunten zijn soms per locatie specifiek en kunnen door die 1,5 miljoen extra voor een deel ook specifiek opgelost worden", aldus Julianne Meijers van de raad van bestuur van Siza.

Oproep

Naar aanleiding van de signalen over de hoge werkdruk deed het bestuur van Siza eind februari een oproep aan de medewerkers om met plannen te komen om de knelpunten aan te pakken. Dat leverde binnen acht weken 150 initiatieven op. Meijers: "De plannen lopen uiteen van de tijdelijke inzet van extra personeel, het opknappen van een woonkamer om de sfeer te verbeteren en het inzetten van innovatieve middelen om cliënten en medewerkers te helpen in hun werk. Alle plannen hebben het doel de werkdruk te verlagen en de kwaliteit van zorg voor de cliënten te verhogen."

Eén van de initiatieven is de tijdelijke extra inzet van een fulltime medewerker zodat er meer tijd kan worden besteed aan persoonlijke aandacht en het ontwikkelen van meer zelfstandigheid van cliënten. Siza gaat dit initiatief in Velp uitvoeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top