Vastgoed

Verpleeghuis ZorgAccent maakt plaats voor woonzorgcomplex

ZorgAccent bouwt verpleeghuis De Hofkamp in Almelo om tot een toekomstbestendige woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag. De ouderenzorgaanbieder maakte de nieuwbouwplannen op 22 mei bekend aan de bewoners van het pand.

Door de veranderingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen. Op de plek van De Hofkamp wil ZorgAccent daarom nieuwe, toekomstbestendige woningen bouwen die geschikt zijn voor mensen met een zware zorgvraag. "De huidige bewoners krijgen straks op dezelfde plek een veel ruimere en mooiere woning dan dat zij nu hebben. We kunnen straks ook veel meer inspelen op individuele wensen", aldus  Ina Kerkdijk, directeur woonzorg.

De woningen worden ontwikkeld volgens het woonconcept 'Beschermd Wonen' van FAME Planontwikkeling. Iedere bewoner krijgt een appartement met daarbij een aparte woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke binnen-, en buitenruimten die gevarieerd zijn ingericht met verschillende hoekjes en sferen. Het woonconcept kent minder facilitaire ruimtes en is met de zelfstandige woningen voorbereid op het contractueel scheiden van wonen en zorg.

De huidige bewoners van het verpleeghuis verhuizen tijdens de bouwperiode tijdelijk naar een complex tegenover de huidige Hofkamp. De nieuwbouw is volgens planning medio 2020 gereed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top