ACTUEEL

NZa mag dossiers OZG inzien voor fraudeonderzoek

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verdenkt de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) van administratieve fraude. De wachttijd van patiënten op de Spoedeisende Hulp zou worden geregistreerd als opname, dit levert meer geld op in het dbc-systeem. De OZG moet de NZa daarom inzage geven in tachtig medische dossiers oordeelt het College van Beroep. Dat meldt Medisch Contact.

Tips over fraude

In juni 2008 heeft de NZa in het St. Lucas ziekenhuis in Winschoten een inval gedaan naar aanleiding van tips van interne bronnen van het ziekenhuis over de fraude. De medisch adviseurs hebben tachtig patiëntendossiers geselecteerd bij de inval. De dossiers zijn van patiënten die in 2008 langer dan twee uur en korter dan 24 uur in het ziekenhuis verbleven, schrijft Medisch Contact.

Medisch beroepsgeheim

De medisch adviseurs van de NZa maakten aantekeningen uit de dossiers. De OZG was het hier echter niet mee eens en tekende bezwaar aan. De dossiers zijn vervolgens verzegeld en opgeborgen in de ziekenhuiskluis. De NZa zegt de dossiers nodig te hebben om het fraudeonderzoek af te ronden. De OZG blijft echter een beroep doen op het medisch beroepsgeheim. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven oordeelde vorige week dat het ziekenhuis de dossiers binnen drie werkdagen aan de NZa moet overhandigen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top