ACTUEEL

Klink: Zorgpaden voegen waarde toe in de ggz

Een sector die weet in te spelen op de dynamiek van het huidige speelveld, zo concludeerde minister Klink gisteren bij het in ontvangst nemen van de publicatie ‘Scherp aan de wind, toegevoegde waarde in de ggz’. Zes bestuurders in de ggz vertelden dinsdag elk in twee minuten hoe hun instelling efficiënter met zorg omgaat door het toepassen van ‘zorgpaden’. Vooral het leveren van toegevoegde waarde (kwaliteit per gespendeerde euro) maakte indruk op minister Klink.

Zorgpaden

Het zorgpaden-concept is samen met organisatie-adviesbureau Plexus ontwikkeld. In dit boek delen adviseurs en klanten van Plexus hun visie en ervaringen over het varen van de juiste koers in de geestelijke gezondheidszorg.
De rode draad is het creëren van optimale toegevoegde waarde (kwaliteit per gespendeerde euro). Daarbij is het maken van onderscheid tussen inhoudelijk verschillende groepen patiënten een telkens terugkerend thema. Het klinkt evident, de ggz verleent zorg aan zeer uiteenlopende patiëntengroepen, dus moeten die groepen ook gedifferentieerd worden benaderd. In de praktijk gebeurt dit echter nog weinig, waardoor veel waarde niet wordt gerealiseerd, stellen de auteurs.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top