ACTUEEL

Ter Horst wil één meldkamer voor heel Nederland

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil één meldkamer voor de politie, de brandweer en de ambulances in heel Nederland. Dat schrijft ze dinsdag aan het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de burgemeesters van de veiligheidsregio's.

Landelijke meldkamer

Die landelijke meldkamer moet uiteindelijk de twintig verschillende regionale meldkamers van hulpdiensten vervangen, maar dan wel verspreid over drie plekken. Werkmethoden en inrichting van de diverse meldkamers verschillen, waardoor ze niet optimaal functioneren.

Kwaliteit hulpverlening

Eén landelijke meldkamer kan volgens het ministerie meer kwaliteit in de hulpverlening bij incidenten, rampen en crisis opleveren, en bovendien nog goedkoper uitvallen.

Verbetering netwerk C2000

De komende twee jaar pakt Minister Ter Horst samen met de veiligheidsregio's C2000 aan, het systeem voor mobiele communicatie voor politie, brandweer, ambulances en marechaussee. Op zestig plaatsen waar nu onvoldoende dekking van het netwerk is, komende 'versneld' extra masten of worden andere technische maatregelen genomen. Dit  heeft de minister dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het kost 50 miljoen euro.

Mobilofoons en portofoons

Ter Horst gaat ook kijken hoe het gebruik van mobilofoons en portofoons beter kan worden, vooral in gebouwen. “Samen met andere technische en organisatorische maatregelen moet op deze manier het vertrouwen in C2000 weer groeien”, schrijft de bewindsvrouw.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top