ACTUEEL

Vizier krijgt onbemande apotheek

Gezondheidscentrum Vizier in Poort van Zorggroep Almere krijg als eerste in Nederland een onbemande apotheek. De apotheek geeft 24 uur per dag, 7 dagen in de week medicijnen uit. Vizier neemt de apotheek in het voorjaar in gebruik zodra het gezondheidscentrum zijn intrek neemt in het nieuwe gebouw. Dat meldt Almere Vandaag.

Automaat

Een automaat levert de medicijnen uit in de nieuwe apotheek. Na het invoeren van een recept, zoekt een robot de juiste medicijnen op. Daarnaast kunnen cliënten via de automaat zelfzorgmiddelen kopen en herhaalrecepten ophalen.  De automaat is niet geschikt voor medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden en grote verpakkingen.

Verbinding met apotheker

Het nieuwe systeem heeft een real-liveverbinding met de apotheek van De Archipel. Via een beeldscherm kunnen de cliënt en de apotheker elkaar zien. Apotheker Aliek van Dijk van De Archipel vertelt in Almere Vandaag: “In verband met de privacy wordt er een sluisje aangelegd, waardoor mensen in een kleine hal staan voor het invoeren van hun recept in de automaat en het contact met de dienstdoende apotheker.”

Testfase

Tijdens de testfase kunnen recepten alleen overdag worden ingevoerd. Klaargezette medicijnen en zelfzorgmiddelen moeten wel meteen 24 uur per dag beschikbaar zijn.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top