ACTUEEL

Scheper Ziekenhuis aansprakelijk voor sterfgeval

Verzekeraar MediRisk van het Scheper Ziekenhuis in Emmen erkent dat het ziekenhuis aansprakelijk is voor de dood van Berry Petersen uit Meppel, één van de patiënten die vorig jaar overleed na een maagoperatie uitgevoerd door maagchirurg Nick Reijnen. Dat zei weduwe Herma Petersen woensdag. Het Scheper Ziekenhuis bevestigde haar verhaal.

Schadeclaim

Petersen kan nu een schadeclaim indienen bij het Scheper Ziekenhuis. Hoe hoog die zal zijn, weet ze nog niet. Wel stelt ze een aanzienlijke financiële schade te hebben geleden door de dood van haar man. Hij overleed in maart vorig jaar, nadat hij was geopereerd door Reijnen de arts die volgens de IGZ meerdere medische fouten maakte, waardoor zes patiënten overleden. Hij werd in oktober ontslagen.

Aangifte tegen Reijnen

“Voor mij is dit een bevestiging dat ze mijn man dood hebben laten gaan. Mijn kinderen en ik zijn veroordeeld tot levenslang en daar mag het ziekenhuis voor bloeden, ook al kan de emotionele schade nooit vergoed worden”, aldus Petersen. Tegen de ontslagen maagchirurg is inmiddels negen keer aangifte gedaan van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top