ACTUEEL

Uitbraak norovirus in Medisch Centrum Alkmaar

Twintig patiënten en twintig medewerkers van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) hebben last van  een acute aanval van maagdarmstoornissen. Er is waarschijnlijk sprake van een uitbraak van het norovirus. Dit heeft het ziekenhuis woensdag bekend gemaakt.

Maatregelen MCA

Het MCA heeft verscherpte hygiënische maatregelen getroffen op de verpleegafdelingen interne geneeskunde, geriatrie en neurologie, waar de klachten zich voordoen. Patiënten worden geïsoleerd verpleegd en nieuwe patiënten worden op vervangende afdelingen opgenomen. Er is geen opnamestop.

Norovirus

De symptomen van het norovirus zijn misselijkheid, braken, diarree en heftige buikkrampen. De incubatietijd is 24 tot 72 uur. De klachten komen acuut op en verdwijnen binnen drie dagen. Er zijn geen medicijnen voor. De enige remedie is uitzieken, aldus het MCA. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top