ACTUEEL

'Snijden in basiszorg gaat ten koste van onderwijs’

De vereniging voor medisch specialisten in opleiding LGAV maakt zich zorgen over voornemen om te snijden in de basiszorg door sommige academische ziekenhuizen. Dat gaat ten koste van het onderwijs, stelt de belangenvereniging.

Topklinische en toppreferente zorg

Universitaire medische centra (UMC's) richten zich steeds meer op de topklinische en toppreferente zorg. Zij gaan ervan uit dat de vraag naar die zeer gespecialiseerde vormen van zorg mede door de vergrijzing sterk zal groeien. Die ontwikkeling bedreigt volgens de LGAV de kwaliteit van de opleidingen van medisch specialisten. Die moeten namelijk tijdens hun opleiding met alle aspecten van hun vakgebied ervaring opdoen, waaronder ook handelingen die onder de basiszorg vallen.

Snijden door UMC’s

Het UMC Utrecht liet vorige week weten dat het werkt aan plannen om een deel van de basiszorg af te stoten naar niet-academische ziekenhuizen. De UMC's in Groningen en Maastricht denken daar ook over na. In het VU Medisch Centrum (VUmc) en het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam kunnen alleen mensen uit de directe omgeving nog terecht voor sommige behandelingen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top