HRM

Radboudumc leidt Syrische vluchtelingen op tot operatieassistent

Het Radboudumc in Nijmegen gaat twee Syrische vluchtelingen met verblijfsstatus en een medische achtergrond opleiden tot operatieassistent. Na een selectietraject van zes maanden kunnen zij in september van start met hun opleiding.

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor het ziekenhuis momenteel "knap lastig" om goede operatieassistenten te werven. Ook is het steeds moeilijker om voldoende kandidaten met de juiste kwaliteiten voor de opleiding te vinden. Het Radboudumc is daarom op zoek gegaan naar een alternatieve aanwas van studenten voor de opleiding tot operatieassistent. Het ziekenhuis besloot ook de mogelijkheden voor werving van vluchtelingen met een verblijfsstatus met een medische achtergrond te onderzoeken. In deze groep zit volgens het Radboudumc namelijk "veel potentieel".

Het Radboudumc zocht contact met Vluchtelingenwerk voor de werving van kandidaten. Van de 27 personen die zich aanmeldden, zijn negen kandidaten geselecteerd op het soort medische achtergrond, hun motivatie, taalniveau en indien nodig de bereidheid om te verhuizen naar de omgeving Nijmegen. Na een informatie- en selectiebijeenkomst zijn inmiddels zes kandidaten doorgegaan naar de laatste selectieronde. Hiervan starten uiteindelijk twee kandidaten met de opleiding tot operatieassistent.

Buddy-systeem

De begeleiding van de studenten ligt bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), de Radboud Health Academy en betrokkenen op de werkvloer. Radboudumc heeft subsidie aangevraagd om de begeleiding van de studenten te organiseren. Op de OK wordt de begeleiding ingericht via een buddy-systeem. Operatieassistenten die zelf graag de begeleiding van deze studenten op zich willen nemen krijgen hiervoor een aparte training.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top