Vastgoed

UMCG: patiënt in gevaar door vertraagde oplevering ringweg

Bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) is met grote zorg kennis genomen van de vertraging bij de aanpak van de zuidelijke ringweg in Groningen. De oplevering van de ringweg Groningen is met minimaal twee jaar vertraagd. Het ziekenhuis vreest dat de patiëntveiligheid in het geding komt door zijn verminderde bereikbaarheid.

Is het ziekenhuis straks wel goed genoeg te bereiken?, vraagt een woordvoerder zich tegenover het Dagblad van het Noorden af. "Dat we slecht of niet bereikbaar zijn, kan zeer ernstig uitpakken. Deze vertraging valt ons dan ook rauw op het dak. We verwachten hier veel last van te krijgen. Soms gaat het echt om levens. En dan telt letterlijk iedere seconde", aldus de woordvoerder.

Het nieuws valt het UMGC rauw op het dak, ook omdat het universitaire ziekenhuis juist op uitdrukkelijk verzoek van het stadsbestuur dicht bij de binnenstad is gebleven, stelt het Dagblad van het Noorden.

Bemoeien

Volgens de afdeling communicatie van het ziekenhuis komen er dagelijks ruim 8000 medewerkers, 4000 patiënten, vaak met begeleiders, en vele taxi's en leveranciers naar het UMCG. "We stimuleren medewerkers te fietsen maar voor goede patiëntenzorg is goede auto-bereikbaarheid essentieel", zegt de afdeling in een reactie op kritiek dat het UMCG zich niet met de weg zou moeten bemoeien.

Het UMCG is van tevoren niet op de hoogte gebracht dat het project zeker twee jaar is vertraagd. Wel kreeg het ziekenhuis onlangs te horen dat een deel van de ringweg tijdens de zomer volledig wordt afgesloten.

De gemeenteraad van Groningen buigt zich woensdag over de vraag welke gevolgen de vertraging van de aanpak van de zuidelijke ringweg heeft voor zowel inwoners van Groningen als weggebruikers, aldus Dagbad van het Noorden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top