HRM

Loek Winter mag zijn zus niet ontslaan als directeur

Zorgondernemer Loek Winter heeft zijn zus Jacqueline geprobeerd te ontslaan als locatiedirecteur van DC Klinieken in Maastricht, maar de rechter heeft daar een stokje voor gestoken. Als Winter van zijn zus probeer af te komen, moet hij haar van de rechter een half miljoen euro betalen. Dit schrijft RTL Z.

Jacqueline Winter was vanaf de oprichting in 2006 directeur en mede-aandeelhoudster van de vestiging van DC Klinieken in Maastricht. Eind 2015 verkocht zij haar aandelen aan de onderneming, met de bedoeling aan te blijven als directeur. Na haar in eerste instantie een andere functie te hebben aangeboden, probeerde DC Klinieken haar uit de organisatie te krijgen.

DC Klinieken probeert al sinds 2016 van Jacqueline Winter af te komen, aldus RTL Z, dat zich baseert op mails, apps en gesprekken tussen broer en zus Winter. Loek Winter bleek zelf te hebben aangedrongen op het vertrek van zijn zus. Omdat zij weigerde op te stappen, heeft het bedrijf de rechter gevraagd om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Die heeft echter geoordeeld dat als DC Klinieken Jacqueline Winter niet laat terugkeren, het bedrijf haar van de rechter een dwangsom van maximaal een half miljoen euro moet betalen.

Angstcultuur

In de juridische procedure betoogde DC Klinieken dat Jacqueline Winter weg moet omdat zij ernstig verwijtbaar zou hebben gehandeld. Zij zou een angstcultuur hebben gecreëerd, fouten hebben gemaakt bij een bezoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en een medewerker voor privéwerkzaamheden hebben gebruikt. Bovendien zou ze geweigerd hebben akkoord te gaan met bemiddeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top