Vastgoed

Jade Zorggroep verkoopt complex Geeuwenbrug

’s Heeren Loo koopt het complex Geeuwenbrug van Jade Zorggroep. De zorggroep moet het gebouw om financiële redenen afstoten, zo meldt RTV Drenthe. De verkoop levert 1,5 miljoen euro op.

Jade zit in financiële problemen, omdat ze per 1 januari het contract voor opvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv's) kwijtraakt. Jade vecht het verlies van het contract nog aan voor de rechter, op 6 juli, maar neemt ondertussen al maatregelen om tot 1 januari de boel financieel draaiende te houden. Verkoop van het complex Geeuwenbrug is daar één van.

’s Heeren Loo biedt zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft zo’n tienduizend cliënten en dertienduizend medewerkers. Wat ’s de organisatie met Geeuwenbrug gaat doen, kan woordvoerster Astrid de Groot van de zorgorganisatie nog niet zeggen. In Drenthe heeft de instelling een gezinshuis in Emmen, verder heeft ze woonlocaties in Groningen.

Donderdagavond houden Jade Zorggroep en 's Heeren Loo een informatieavond voor de omwonenden, in overleg met de gemeente Westerveld, aldus RTV Drenthe.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top