ACTUEEL

Reinier van Arkel benoemt Helga Saez tot geneesheer-directeur

Helga Saez neemt de functie van geneesheer-directeur bij Reinier van Arkel op zich met ingang van 1 september 2018. Zij volgt Jacqueline Koster op, die na ruim een jaar stopt in deze functie maar wel als psychiater verbonden blijft aan Reinier van Arkel.

Helga Saez kwam in 1999 als arts-assistent in opleiding in dienst bij Reinier van Arkel. Na afronding van haar opleiding ging zij als psychiater aan de slag, waarbij zij de directe patiëntenzorg combineerde met beleidstaken. Als geneesheer-directeur wordt zij primair verantwoordelijk voor de verlening van verplichte zorg onder de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) aan cliënten. Een belangrijk onderdeel van deze rol is het intern bespreekbaar maken van zaken die van belang zijn voor een goede kwaliteit van zorg.

De raad van bestuur verwacht dat Saez op een goede manier invulling kan geven aan de gezaghebbende rol van geneesheer-directeur. Haar ruime ervaring als psychiater en directielid behandelzaken en haar bekendheid met de organisatie maken haar 'bij uitstek geschikt voor deze functie'. "Haar jarenlange kennis van onze organisatie brengt een mooie balans gezien het feit dat wij als bestuurders beiden van buiten de organisatie komen," aldus Tom van Mierlo, bestuurder van Reinier van Arkel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top