ACTUEEL

Politie arresteert verdachte bedreiging St Jansdal

De politie heeft een 25-jarige man uit Nunspeet aangehouden op verdenking van bedreiging van twee medewerkers van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. De man zou het duo hebben bedreigd nadat hij niet bij het lichaam van zijn overleden broer werd toegelaten, meldde de politie donderdag.

Bedreiging

Het lichaam werd op vrijdag 12 januari in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) naar het mortuarium van het St Jansdal gebracht omdat de doodsoorzaak onderzocht moest worden. De verdachte mocht daarom niet bij het lichaam komen, waarna hij twee beveiligers van het ziekenhuis verbaal bedreigde. De verdachte meldde zich woensdag zelf op het politiebureau en wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gele en rode kaarten

Volgens het OM in Zutphen was er onduidelijkheid over de doodsoorzaak van de broer. Er blijkt geen sprake te zijn van een misdrijf. Het lichaam is later dan ook vrijgegeven voor de familie. In het ziekenhuis zijn de afgelopen acht jaar twintig zogeheten gele kaarten en vijf rode kaarten uitgedeeld. Volgens een woordvoerster van St Jansdal gaat het bij gele kaarten veelal om verbale bedreigingen en bij rode om fysieke bedreigingen van ziekenhuispersoneel. Een gele kaart, zoals verstrekt aan de verdachte, staat voor een waarschuwing. Bij een rode kaart wordt de toegang tot de instelling voor een half jaar ontzegd. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top