Tech

Game tegen ouderenmishandeling in de maak

Ouderenzorgorganisatie tanteLouise en Stichting Mentorschap West-Brabant gaan samen een game ontwikkelen om ouderenmishandeling te helpen voorkomen. De game moet in het voorjaar van 2019 in de vorm van een gratis app beschikbaar komen, zo meldt het AD.

Uit cijfers van Veilig Thuis blijkt dat 1 op de 20 ouderen in West-Brabant te maken krijgt met mishandeling. Die dient zich in allerlei vormen aan. "Financiële uitbuiting is het meest gangbaar. Maar ook geestelijke, fysieke en zelfs seksuele mishandeling komt voor. Vaak zijn familieleden de dader", zegt Jacqueline Herrema van Mentorschap West-Brabant in het AD.

Om mensen bewust te maken hoe ze mishandeling kunnen herkennen en welke stappen ze moeten ondernemen om dit te melden, ontwikkelen de partijen deze game. Een Limburgse softwarebedrijf bouwt uiteindelijk het spel. Naar verwachting zijn daarmee enkele tienduizenden euro's mee gemoeid.

De beoogde doelgroep rijkt van de zorgmedewerkers van tanteLouise en vrijwilligers  tot bankmedewerkers of de caissières van de supermarkt, aldus het AD.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top