ACTUEEL

Tergooi ziekenhuis gaat nauwer samenwerken met thuiszorg

Het Tergooi ziekenhuis en vijf thuiszorgorganisaties in de regio Gooi & Vechtstreek gaan een samenwerking aan op het gebied van wondzorg. De verwachting is dat de wond door snelle en verbeterde werkafspraken met de thuiszorg en medisch specialisten sneller geneest en de behandelduur korter wordt.

Deze week werd daartoe een samenwerkingsconvenant ondertekend tussen Allerzorg, Amaris Zorggroep, Hilverzorg, Vivium, Buurtzorg en Tergooi. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de grote groep patiënten met zogenaamde ulcus cruris, een slecht genezende, open wond (zweer) aan het onderbeen. Het is meestal een chronische, terugkomende aandoening op basis van een (bloed)circulatiestoornis, die zonder intensieve behandeling slecht geneest. De afspraken in het convenant moeten de overdracht van het behandelplan van de medisch specialist aan de thuiszorg bevorderen.

Het convenant tussen Tergooi en de thuiszorgorganisaties wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, waarbij er naar wordt gestreefd om de samenwerking op termijn naar andere complexe wonden uit te breiden. Deze overeenkomst is de eerste aanzet van de betrokken zorgorganisaties om op diverse onderdelen verder te gaan samenwerken, zo maken de organisaties bekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top