ACTUEEL

Raad van toezicht Deventer Ziekenhuis weer compleet

De raad van toezicht van het Deventer Ziekenhuis krijgt twee nieuwe leden. Wander Blaauw wordt per 1 juli 2018 de nieuwe voorzitter en John Voppen treedt toe als nieuw lid voor de financiële portefeuille.

Wander Blaauw (62) heeft verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies bekleed binnen de zorgsector. Zo was hij tot 2015 bestuursvoorzitter in het Medisch Centrum Leeuwarden. Afgelopen jaar was hij op interimbasis als bestuurder verbonden aan ziekenhuis de Gelderse Vallei.

John Voppen (46) bekleedde onder meer managementfuncties bij Accenture en ProRail. Bij laatstgenoemde was hij onder meer inkoop- en financieel directeur en nu als lid van de raad van bestuur averantwoordelijk voor de dagelijkse operationele gang van zaken, de ICT, verkeersleiding en nieuwbouw. Naast zijn werk bekleedt John tevens een toezichthoudende functie bij de PCBO (Protestant Christelijk Basis Onderwijs).

De Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis telt vijf leden en is met de komst van Blaauw en Voppen weer compleet. Als voorzitter volgt Wander Blauw John van Eijndhoven op, die terugtreedt vanwege de beëindiging van zijn tweede zittingstermijn. Ook Kees van der Luijt heeft zijn functie om statutaire reden neergelegd, en wordt opgevolgd door John Voppen. De raad bestaat verder uit Gijsbert Buijs, Wies Vasmel en Johan Leegemate.0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top