ACTUEEL

Zorgverlener krijgt voorwaardelijke straf voor seks met patiënte

De Haagse rechtbank heeft een 63-jarige zorgverlener uit Leidschendam veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden omdat hij seks had met een 49-jarige gehandicapte vrouw. De dader was werkzaam als woonbegeleider in een antroposofische woonzorginstelling in Den Haag.

Dat meldt dagblad AD op 29 juni. De ontucht begon in 2016. Volgens de begeleider was de patiënte, die een spraakgebrek heeft, verliefd op hem. De woonbegeleider was de enige die haar mocht helpen. Ze zou met haar ogen gevraagd hebben om de seksuele handelingen die hij bij haar deed. De Leidschendammer zou ook gevoelens hebben gehad voor zijn patiënte.

Verhouding

De zaak kwam aan het licht toen de 49-jarige vrouw hun verliefdheid deelde met een andere zorgverlener. De instelling heeft een zero tolerance-beleid en de woonbegeleider is direct ontslagen. Het openbaar ministerie (OM) oordeelde dat er sprake was van een ongelijkwaardige verhouding en eiste een werkstraf plus een voorwaardelijke straf. De rechtbank houdt het bij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Die hoeft hij niet uit te zitten, zolang hij geen nieuwe strafbare feiten pleegt. De 63-jarige mag niet meer werken als hulpverlener of woonbegeleider. Hij verklaarde twee weken geleden, tijdens de strafzitting, dat hij geen werk meer zoekt in de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top