Tech

Zorginformatiebedrijven Performation en HOTflo fuseren

Performation en HOTflo gaan fuseren. Performation biedt financieel advies aan ziekenhuizen en levert software voor financieel management. HOTflo houdt zich bezig met capaciteitsmanagement. De bedrijven gaan samen verder onder de naam Performation HOTflo.

De HOTflo capaciteitsmanagementssoftware wordt geïntegreerd met het informatieplatform dat Performation voor ziekenhuizen gebouwd heeft. Daarmee ontstaat technische synergie en uniformiteit in informatievoorziening en de gezamelijke informatie biedt veel nieuwe mogelijkheden, laten de twee partijen weten.

Door financieel- en capaciteitsmanagement te combineren moeten ziekenhuizen beter bestuurbaar worden, is het uitgangspunt van de samenwerking. Productiemiddelen zoals personeel, operatiekamers en verpleegbedden zouden kritischer kunnen worden ingezet en de administratieve last zou moeten afnemen, stellen de partners.

"Samen kunnen we ziekenhuizen nog beter helpen om goede en efficiënte zorgprocessen in te richten”, zegt algemeen directeur Steven Lugard van Performation. "Professionals kunnen daarmee optimaal functioneren en de patiënt de beste zorg geven."

Marcel de Jong, mede-oprichter van HOTflo vult aan: "We hebben een partner gevonden die onze passie voor de zorg deelt. En we geloven samen enorm in de synergie tussen capacititeits- en financieel management en de impact die dat heeft op goede gezondheidszorg."


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top