ACTUEEL

VZVZ benoemt nieuwe bestuursvoorzitter

Adriaan Blankenstein gaat op 1 september 2018 aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Hij volgt in deze rol Antoon Kuijpers op, die de functie van voorzitter het afgelopen jaar tijdelijk heeft uitgeoefend.

Met de benoeming van Blankenstein pakt Kuijpers zijn oorspronkelijke functie als lid van de raad van bestuur VZVZ weer op. Blankenstein heeft ruime ervaring opgedaan als bestuurder in zowel het ICT-veld als ten behoeve van de gezondheidszorg. Zo was hij onder meer interim-manager bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Chief Technology Officer bij het Ministerie van Defensie, manager bij Getronics en consultant bij Berenschot.

Geschikt moment

Kuijpers heeft de positie van bestuursvoorzitter tijdelijk ingevuld. Het afgelopen jaar was hij betrokken bij de herijking van de governance van VZVZ. “Met de nieuwe besturingsstructuur kan VZVZ beter inspelen op veranderingen in het werkveld”, aldus Kuijpers. “Een actueel voorbeeld daarvan is de ontwikkeling dat de patiënt in 2020 elektronisch over zijn eigen medische gegevens moet kunnen beschikken. Patiënten krijgen nu een grotere rol in de governance. Deze belangrijke verandering is nu afgerond en daarmee is dit het geschikte moment voor de nieuwe samenstelling van de raad van bestuur.”

VZVZ profileert zich als de organisatie die afsprakenstelsels rond IT in gebruik en in beheer kan nemen. Het gaat met name om elektronische uitwisselingssystemen in de gezondheidzorg, zoals het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het doel is om zo de juiste medische informatie op het juiste moment voor de juiste behandelaar beschikbaar te maken, teneinde goede en veilige gezondheidszorg voor de patiënten in Nederland te creëren.  

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top