HRM

Alliade en SBB gaan zich samen op mbo'ers richten

Zorggroep Alliade en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gaan structureel samenwerken. Op maandag 2 juli ondertekenden beide partijen in Heerenveen een overeenkomst. Daarin spreken ze af om stages en leerbanen te creëren voor mbo-studenten.

"Door de actuele kennis en frisse inzichten die mbo-studenten van school meebrengen, creëren we vernieuwing op de werkvloer”, zegt Wilfred Juurlink, lid van de Raad van Bestuur van Alliade. "Met onze zorgpartners Talant, Meriant, Reik en Wil maken we ons dan ook graag sterk voor voldoende stages en leerbanen."

Gerrit Veneboer, directeur Uitvoering bij SBB: "Leeractiviteiten worden nog meer afgestemd op de praktijk en behoefte van de zorgprofessionals van Alliade. Zo helpen we elkaar om de aansluiting van het beroepsonderwijs op de Friese arbeidsmarkt verder te verbeteren."

Met 8.000 medewerkers, 278 vestigingen en 1.400 stages en leerbanen per jaar is Zorggroep Alliade een van de grootste en belangrijkste opleiders in Noord-Nederland. Dit is de eerste samenwerking tussen een grote regionale zorgaanbieder en SBB.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top