ACTUEEL

Santeon stroomlijnt zorg rond heupartrose

De Santeon ziekenhuizen hebben door verschillende verbeterinitiatieven de gemiddelde opnameduur vanwege een primaire heupvervanging met 17 procent teruggebracht.

Dit is één van de resultaten van anderhalf jaar samenwerken aan verbeteringen in de zorg voor heupartrose. De professionals van de zeven Santeon ziekenhuizen zijn in 2016 samen gestart met het actief verbeteren van de heupartrosezorg.

Leefregels

Uit een inventarisatie bleek dat de leefregels waaraan patiënten zich na een totale heupprothese moeten houden soms onnodig beperkend zijn. Zo moesten patiënten bijvoorbeeld de eerste zes weken na de operatie op hun rug liggen. Na onderzoek in het OLVG bleek dat het belang van deze ‘rugperiode’ nooit wetenschappelijk was aangetoond en is deze leefregel  afgeschaft.

Begin dit jaar deelde Santeon de resultaten van borstkankerzorg. Ook op andere aandoeningen werken de ziekenhuizen samen. Zo zijn voor prostaatkanker, reuma, geboortezorg, longkanker, nierfalen, darmkanker en CVA ook verbetertrajecten opgezet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top