ACTUEEL

ANWB waarschuwt wintersporters voor dure privékliniek

De ANWB en SOS International waarschuwen wintersporters die naar Oostenrijk gaan voor het risico om terecht te komen in een peperdure privékliniek in plaats van in een goedkoop, normaal ziekenhuis. De ANWB drukt hen op het hart om als zij gewond raken, voor behandeling in het ziekenhuis altijd eerst de alarmcentrale van hun verzekeraar te bellen.

Dure privéklinieken

Aan de vooravond van de grote uittocht naar de wintersportgebieden deze vrijdag, wil de organisatie voorkomen dat onfortuinlijke reizigers in de sneeuw worden opgezadeld met torenhoge rekeningen van privéklinieken. Volgens een woordvoerder van de bond kennen deze klinieken minder scrupules en contacteren zij bijvoorbeeld voor behandelingen niet altijd de verzekeraar. Toeristen moeten wel vaak tekenen voor behandeling maar lezen, door haast of pijn gedreven, de kleine lettertjes niet altijd even goed. Hierdoor zitten gedupeerde wintersporters soms met torenhoge rekeningen die niet door de verzekeraar worden vergoed.

Vergoeding verzekeraar

Bij de alarmcentrales melden zich vele wintersporters die zich op deze manier bekocht voelen. Volgens een woordvoerder van de ANWB kan het niet fout gaan als er eerst wordt gebeld. “De reguliere klinieken beginnen overigens vaak niet eens aan een behandeling als er geen duidelijkheid is over vergoeding door de verzekeraar.”

Klachtendossiers

De ANWB legde sinds het begin van het wintersportseizoen half december 715 dossiers aan. Dat staat, zo stelt de woordvoerder, ongeveer gelijk aan een jaar daarvoor. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top