HRM

Thuiszorg Achterhoek onder druk

Patiënten moeten in de Achterhoek langer dan nodig in het ziekenhuis blijven, omdat de thuiszorgorganisaties in de regio kampt met een tekort aan personeel en het aantal cliënten toeneemt. Dat meldt dagblad Tubantia.

Om de problemen het hoofd te bieden werken de thuiszorgorganisaties rond Winterswijk al nauw samen en nemen ze met enige regelmaat elkaars patiënten over, schrijft Tubantia.

Het stokken van de doorstroom naar de thuiszorg is ook de specialisten in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix al jaren een door in het oog. Een van hen, orthopedisch chirurg Hollmann, heeft daarom het initiatief genomen tot het opzetten van een extra opvang van twaalf bedden. "Mensen die niet naar huis kunnen: het is hier al jaren een probleem. Het ziekenhuis zelf heeft zo'n tijdelijke voorziening niet", zegt de chirurg in de krant.

Het ziekenhuis benadrukt dat het een eigen initiatief is van specialist en dat het SKB niet bij het project betrokken is. "Uitgangspunt voor ons is dat we nooit iemand naar huis sturen als er niet iets geregeld is. Helaas moeten we steeds vaker vaststellen dat de doorstroming stokt. De thuiszorg staat al jaren onder grote druk. De gevolgen merken we steeds meer", aldus woordvoerder Saskia Steenbergen van het SKB in Tubantia.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top