ACTUEEL

Dominique Vijverberg wordt directeur akwa

Dominique Vijverberg wordt de nieuwe directeur van alliantie kwaliteit in de ggz (akwa). Hij treedt per 15 augustus in dienst en zal de organisatie van akwa verder vormgeven. Het is de bedoeling dat akwa als organisatie operationeel is vanaf 1 januari 2019.

Op dit moment werkt Vijverberg als interim manager bij het Trimbos-instituut. De afgelopen tien jaar werkte hij als algemeen directeur bij respectievelijk online ggz-instelling Interapy en Stichting IZZ, het zorgverzekeringscollectief van medewerkers in de zorg. Hij is zijn loopbaan begonnen als marketing manager bij Mediq, na zijn studie Farmacie (Universiteit Utrecht) en nadat hij opgeleid is tot Master of Business Administration (Erasmus Universiteit).

Vijverberg noemt akwa een 'prachtig initiatief' om vanuit het perspectief van cliënten en professionals in de ggz de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. Akwa zet in op kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de geestelijke gezondheidszorg. Dat gebeurt met de (door)ontwikkeling en ondersteuning van de implementatie van kwaliteitsstandaarden en kwaliteitsregistraties. Patiënten, hun naasten en professionals hebben hierbij de regie. Bij de uitvoering zijn ook zorgaanbieders en financiers betrokken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top