ACTUEEL

Borstcentrum Deventer Ziekenhuis krijgt 'Michelin-ster'

Het Borstcentrum van het Deventer Ziekenhuis (DZ) is gecertificeerd door de European Society of Breast Cancer Specialists (Eusoma). Het DZ is na het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven het tweede Nederlandse ziekenhuis dat dit internationale kwaliteitskeurkerk weet te bemachtigen.

 

"Dit is heel speciaal, het maakt me trots op het team”, reageert bestuursvoorzitter Gita Gallé. "Maar uiteindelijk is het natuurlijk vooral van belang voor onze patiënten. Die kunnen zeker zijn van een excellente zorgkwaliteit. Zo worden alle uitkomsten van borstkankerbehandeling gecontroleerd en passen we ons behandelbeleid continu aan op nieuwe inzichten en feedback van onze patiënten. Wat ik vooral van belang vind, is dat we snel voor duidelijkheid zorgen, een scherpe eis van Eusoma. Met name omdat we merken dat patiënten – als er een vermoeden op borstkanker is - vaak angstig en onzeker zijn.”

Strenge richtlijnen

Eusoma legt op een hoog niveau (Europese) kwaliteitsrichtlijnen vast voor zorg aan patiënten met borstkanker. Deze internationale benchmark wordt daarom ook wel gezien als de ‘Michelin-ster’ voor de borstkankerzorg. In Europa zijn er ‘slechts’ 34 instellingen die deze erkenning in handen hebben. In Nederland heeft alleen het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven het certificaat. “De kwaliteit en organisatie van onze zorg zijn tijdens meerdere inspecties kritisch tegen het licht gehouden”, aldus Gallé. “Dat is gedaan door borstkankerspecialisten uit heel Europa. Er is daarbij vooral gekeken of je de wensen van de patiënt echt centraal stelt en of je kunt rekenen op de allerhoogste kwaliteit in borstkankerzorg. Dat moet je echt kunnen bewijzen. Niet alleen in getallen, je moet het laten zien.”

De zorg in het in 2016 opgerichte Borstcentrum is zo georganiseerd dat vrouwen binnen 24 uur na bezoek aan hun huisarts terechtkunnen in het Borstcentrum. Daarna kunnen ze binnen een dag rekenen op een heldere diagnose én een behandelplan.Per jaar ontvangt het centrum circa 1300 vrouwen met een verdenking op borstkanker. www.dz.nl/borstcentrum

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top